GP Ιταλίας: Σοβαρό ατύχημα για τον Leclerc - Διεκόπη ο αγώνας (video)


Ο Μονεγάσκος είδε τον αγώνα του στη Μόντσα να ολοκληρώνεται άδοξα μόλις στον δεύτερο γύρο.

  • ΦΩT.: F1
  • 6/9/2026
Πρόσθεσε το caranddriver.gr ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο αγώνας στην Ιταλία για τη Ferrari. Μετά τη μάχη των Charles Leclerc και Lewis Hamilton στην πρώτη στροφή που είδε τον Βρετανό να πέφτει από την 4η στη 10η θέση, ήρθε η εγκατάλειψη του πρώτου.

Ο Μονεγάσκος έπεσε 3ος μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Max Verstappen, και αμέσως ο Oscar Piastri βρήκε την ευκαιρία να τον πιέσει στην Parabolica.

Εκεί, ο οδηγός της Ferrari πάτησε εκτός, στο άνοιγμα της αποχέτευσης μετά τη λευκή γραμμή, χάνοντας το πίσω μέρος και καταλήγοντας στις μπαριέρες με μεγάλη ταχύτητα.

Ευτυχώς βγήκε από το μονοθέσιο σώος κι αβλαβής, με την ιατρική ομάδα της FIA να τον παραλαμβάνει και να τον πηγαίνει στο ιατρικό κέντρο της πίστας για τις απαραίτητες εξετάσεις, όμως ο αγώνας διεκόπη για να επιδιορθωθούν οι μπαριέρες.

Ο George Russell ηγείται του αγώνα, με τον Pierre Gasly στη 2η και τον Max Verstappen στην 4η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι πιο ζημιάρηδες οδηγοί της F1 - Ποιοι έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ σε επισκευές

WRT Rally1 Spain: Πότε θα κάνει ντεμπούτο η ισπανική ομάδα - Τι κινητήρα θα έχει

WRC: Με νέο συνοδηγό ο Katsuta στο Ράλι Χιλής - Υπέστη κάταγμα ο Johnston